Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- از جمله مهمترین اتفاقات تئاتر در هفته جاری می‌توان به مرور خاطرات شهید بهمن باقری در مجموعه «ساجی» و گرامیداشت شهید مرتضی مطهری در رادیو نمایش و انتشار فراخوان جشنواره هنرورزی و نقش‌آفرینی «نقشا» اشاره کرد. تاریخ انتشار: 15:03 - 11 ارديبهشت 1399 - کد خبر: ۶۱۷۰۰۹

خبرگزاری میزان - تئاتر و عرصه هنرهای نمایشی طی هفته‌های گذشته با بحران کرونا روبرو بوده است، اکثریت آثار نمایشی اجرایشان متوقف شده و به دلیل حفظ اصول بهداشتی و ایمنی اکثریت تمرینات آثار آتی نیز متوقف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان تئاتر بیش از پیش پا به دنیای مجازی گذاشته است، از جمله مهمترین اتفاقات تئاتر در هفته جاری می‌توان به مرور خاطرات شهید بهمن باقری در مجموعه «ساجی» و گرامیداشت شهید مرتضی مطهری در رادیو نمایش و انتشار فراخوان جشنواره هنرورزی و نقش‌آفرینی «نقشا» اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین اخبار تئاتر طی هفته جاری اینجا کلیک کنید

گرامیداشت شهید مرتضی مطهری در رادیو نمایش

با نزدیک شدن به سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، نمایش جدید رادیویی «رگبار باریده» به کارگردانی ایوب آقاخانی از رادیو نمایش پخش می شوداین نمایش رادیویی را علی مست علی نوشته که به شهادت استاد مرتضی مطهری می‌پردازد.
حمید منوچهری، فریدون محرابی، رویا فلاحی، احمد گنجی، سینا نیکوکار، نورالدین جوادیان، امیرفرحان نیا، مهرداد عشقیان و مهدی نمینی مقدم بازیگران «رگبار باریده» هستند.

«رگبار باریده» به کارگردانی ایوب آقاخانی، تهیه کنندگی ژاله محمدعلی، افکتوری محمدرضا قبادی فر و صدابرداری فرزاد شریفی، روز جمعه دوازدهم اردیبهشت، ساعت ۱۳:۱۵ از رادیو نمایش پخش می‌شود.

خاطرات شهید بهمن باقری در مجموعه « ساجی»

از روز شنبه ، سیزدهم اردیبهشت ماه ، شنونده سریال جدید رادیویی «ساجی» با موضوع خاطرات شهید بهمن باقری از رادیو نمایش باشید.

مجموعه نمایشی «ساجی» بر اساس کتابی با همین عنوان توسط بهناز ضرابی زاده به نگارش درآمده و داریوش روحی آن را برای رادیو تنظیم کرده است.

نمایش «ساجی» خاطرات شهید بهمن باقری به روایت همسرش نسرین باقرزاده است. «ساجی» همان ساجده نام دختر سه ماهه شهید بهمن باقری است که بعد از حمله بعثی‌ها دچار تشنج می‌شود و جانش را از دست می‌دهد. این نمایش روایتگر ایثارگری‌ها و از خودگذشتگی‌های دلاور مردان ایران زمین و همسران آنهاست.

در «ساجی» رضا عمرانی در نقش شهید بهمن باقری هنرنمایی کرده است و نازنین مهیمنی، فریبا متخصص، محمد رضا علی، راضیه مومیوند، شیما جان قربان، حمید یزدانی، امیرعباس توفیقی، مونا صفی و مهین نثری از دیگر هنرمندان این نمایش رادیویی هستند، همچنین نازنین حسن پور افکتوری، محمدرضا محتشمی صدابرداری و زهرا عبدالله زاده تهیه کنندگی مجموعه «ساجی» بر عهده دارند.

سریال نمایشی «ساجی»، از سیزدهم تا هفدهم اردیبهشت، ساعت ۱۰:۴۵ به روی آنتن رادیو نمایش می‌رود و تکرار آن ساعت ۱۷:۳۰ دقیقه همان روز است.

جشنواره هنرورزی و نقش‌آفرینی «نقشا»

مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی جشنواره بین‌المللی نقالی و شاهنامه خوانی را در بستر فضای مجازی برگزار می‌کند.

در فراخوان جشنواره هنرورزی و نقشآفرینی «نقشا» آمده است: مرکز هنر‌های نمایشی حوزه هنری انقلاب اسلامی با اعتقاد به مفاهیم عمیق و نهفته در داستان‌ها و حماسه‌های شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی به عنوان یکی از اسناد هویت ملی و در راستای توجه به منویات مقام معظم رهبری در خصوص توجه به زبان معیار، جشنواره بین‌المللی نقالی و شاهنامه خوانی را در بستر فضای مجازی برگزار می‌کند. بدیهی است با توجه به رویکرد‌های تربیتی وابسته به شرایط ویژه نظیر قرنطینه‌ی بهداشتی ناشی از شیوع کرونا و تغییر محسوس روابط افراد به ویژه در حوزه تعاملات هنر و هنرمندان و از طرفی لزوم فراگیری و افزایش توانمندی ارتباطات در دنیای مجازی، بهتر آن است که از این ابزار نیز برای تقویت و توسعه فرهنگ و هنر ایران استفاده شود. در همین راستا این جشنواره از امکانات حداکثری مربوط به این عرصه نیز بهره خواهد جست.

ضوابط و مقررات

- آثار در دو بخش نقالی و شاهنامه خوانی پذیرش می‌شوند، البته خلاقیت‌های اجرایی در دو بخش یاد شده می‌توانند از ویژگی‌های گرافیکی و ساختار‌های نوین گرافیک تصویر و صدا نیز استفاده کنند.

- آثار دریافتی از هنرورزان و هنرمندان در سه گروه سنی کودکان، نوجوانان و بزرگسالان، به تفکیک ارزیابی و قضاوت خواهند شد.

- هر هنرمند می‌تواند در هر بخش نقالی یا شاهنامه خوانی یا هنر مرتبط با هنر اجرایی نقالی و شاهنامه خوانی یک اثر ارائه و ارسال نماید.

- این آثار باید جدیدترین اثر هنرمند باشد و در قالب فایل ویدیویی ارسال شود و نباید پیش از این در هیچ جشنواره‌ای عرضه شده باشد.

- مدت زمان هر اثر مورد پذیرش برای جشنواره حداقل ۵ و حداکثر ۲۰ دقیقه خواهد بود.

- شرکت کنندگان می‌بایست در ابتدای ویدئو خود را معرفی نمایند، زمان معرفی جزو مدت زمان آثار محاسبه نمی‌شود. موارد معرفی شامل: نام و نام خانوادگی، اعلام سن، محل زندگی، تاریخ ضبط اثر و عنوان بخش می‌باشد.

توجه و تذکر مهم: فیلم‌های ارسالی فاقد اطلاعات مورد نظر، مورد قضاوت هیات داوران قرار نمی‌گیرند.

- لازم به ذکر است حق هرگونه استفاده از آثار پذیرفته شده، برای مرکز هنر‌های نمایشی حوزه‌ی هنری به عنوان برگزار کننده محفوظ خواهد بود و شرکت کنندگان لازم است تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه خود را همراه با آثار ارسال نمایند.

هیچ یک از شرکت کنندگان مجاز به انتشار این آثار تا اتمام این جشنواره نیستند و درصورت تخلف از رقابت خارج خواهند شد. آثار ارسالی ترجیحا باید در موقعیت‌های مختلف فضای خانه اجرا و ضبط شده باشد.

دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استان منصوب شد

مدیر کل فرهنگ و ارشاد چهارمحال و بختیاری طی حکمی دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری را منصوب کرد.

فرشید بزرگ نیا رئیس انجمن هنرهای نمایشی استان با حکم ابراهیم شریفی ریگی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی چهارمحال و بختیاری به عنوان دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری  منصوب شد.

در بخشی ازاین حکم آمده است:

هنرمند گرامی
جناب آقای فرشید بزرگ‌نیا
نظر به توانایی، تجربه و شایستگی جناب عالی در عرصه هنرهای نمایشی بدینوسیله شما را به عنوان دبیر سی و دومین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری منصوب می نمایم.
امید است در سایه الطاف خداوند هنرآفرین همواره پیروز و سربلند باشید.
ابراهیم شریفی
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان

گفتنی است فرشید بزرگ نیا از هنرمندان پیشکسوت استان چهارمحال و بختیاری است که هم اکنون نیز ریاست انجمن هنرهای نمایشی استان چهارمحال و بختیاری را به عهده دارد. بزرگ نیا در جشنواره های مختلف استانی، ملی و بین المللی تئاتر حضور داشته و افتخارات بسیاری را برای تئاتر چهارمحال و بختیاری به ارمغان آورده است.

به گزارش تئاتر چهارمحال و بختیاری، سی و دومین جشنواره تئاتر استان چهارمحال و بختیاری  آبان ماه سال 1399 به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن هنرهای نمایشی چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار تئاتر تئاتر در ایران نقالی و شاهنامه خوانی هنرهای نمایشی فرهنگ و ارشاد بزرگ نیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۸۶۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت سالروز استاد مرتضی مطهری و روز معلم در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه

مراسم گرامیداشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری، روز معلم و پاسداشت مقام استاد به همت معاونت آموزشی و مهارتی واحد ارومیه، با حضور و سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین دکتر سیدمهدی قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه، دکتر داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدرضا ولیلو سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان‌غربی و اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد.

در این مراسم دکتر داریوش جاوید، معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی ضمن تبریک روز معلم گفت: زمانی که دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه های آزاد را عهده دار شد دانشجویان ما به ۸۳۰ هزار نفر کاهش پیدا کردند و ما سالانه ۱۵۰ هزار نفر از دانشجویانمان را بخاطر افزایش مراکز اموزش عالی و کاهش هرم جمعیتی جوانان از دست می‌دادیم، اگر دانشگاه آزاد یک سال دیگر ۱۵۰ هزار نفر از دانشجویانش کم میشد امکان بازگرداندن این تعداد دانشجو به دانشگاه امکان پذیر نمیشد، ریاست دانشگاه با ایده های نابی که دادند توانستیم اعتماد مردم به دانشگاه را برگردانیم و کاری کنیم که انتخاب جوانان و خانواده ها دانشگاه آزاد باشد و بنده افتخار میکنم در دانشگاه آزاد استاد، مدیر گروه، رئیس دانشکده و معاون دانشگاه بودم تحول در دانشگاه آزاد اختیاری نیست بلکه الزامی است .


وی در رابطه با رشته های پرتقاضا مانند پزشکی و پیراپزشکی گفت: کسی که پزشک است برای فارغ التحصیلی بخشی از درس هایش سر کلاس درس و بخشی از آن هارا به صورت عملی یاد میگیرد ولی چون در رشته های غیر پزشکی بین کارهای عملی و تئوری فاصله وجود دارد این اتفاق نیفتاده است اما با الگوی جدیدی که در این دانشگاه اتفاق افتاده یعنی طرح پویش دانشجویانی که رشته های آنها مثلا روانشناسی است بتوانند در عرصه مد نظر خود فعالیت داشته باشند و به صورت عملی ان درس را فرا گیرند.

جاوید در ارتباط با چالش های پیش آمده برای دانشگاه توضیحاتی ارائه داد و گفت: به علت ریزش دانشجویان و بازنشستگی همکاران در سال های اخیر که بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در ۳ سال متوالی بابت خستگی همکاران سنواتی پرداخت کرده‌ایم که از قبل ذخیره ای برایش در نظر گرفته نشده بود و از طرفی پیشامد غیرمنتظره‌ای همچون کرونا مشکلات و چالش هایی برای دانشگاه پیش آورد اما با تلاش های بسیار هیچ کدام از نیروهای ما تعدیل نشدند، گاهی اوقات همکاران ما دغدغه های به حقی دارند اما احساس می‌شود که دغدغه های آن ها در سازمان مرکزی نادیده گرفته می‌شود، اما مدیریت مالی یعنی تعادل بین دریافت ها و پرداخت ها.

وی افزود : شما در کسب ارزش و ارزش افزوده به دانشگاه کمک کنید، اگر دانشگاه در بازگرداندن این ثروت کوتاهی کرد، گلایه‌مند باشید.


او در پایان، در ارتباط با صحبت های اخیر دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اصفهان بیان داشت: اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی تا به اینجا ایجاب میکند که شما کمک کنید تا چرخ های حرکتی به حرکت دربیایند، الحمدالله رشد دانشگاه آزاد اسلامی در چند سال گذشته رشد بسیار مطلوبی داشته است. ما در دانشگاه آزاد اصفهان واحدی داریم به نام واحد مجلسی که آن را باید الگوی خود قرار دهیم، در این بین اگر کسی طرح دانش بنیان اقتصادی داشته باشد و بتواند گره از مشکلات این کشور و دانشگاه باز کند ما به وی صندوق تسهیلاتی با نرخ کارمزد ۴ تا ۱۵ درصد اعطا میکنیم. ما در ۵ ، ۶ نقطه کشور در مازندران در بحث خاویار در ورامین در بحث گاوداری در آذربایجان شرقی در بحث کامپوزیت صندوق ورود کرد منابع مورد نیاز تامین شد مثلا در محصولات باغی و بحث گردشگری حرف زیادی برای گفتن داریم و انشاالله بتوانیم به کمک شما دغدغه های همکاران عزیز و اعضای محترم هیات علمی را انشالله یکی یکی برآورده کنیم.

انتهای خبر/

کد خبر: 1229131 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی داریوش جاوید آذربایجان شرقی

دیگر خبرها

  • «شهر آفتاب مهتاب» اتفاقی آوانگارد در تئاتر دهه ۴۰
  • پایان جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • حضور ۱۴ گروه در جشنواره نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قم
  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ
  • گرامیداشت سالروز استاد مرتضی مطهری و روز معلم در دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • فراخوان حمایت از فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • دیدار ۳ هزار معلم از سراسر ایران با رهبر انقلاب
  • در حوزه تئاتر رضوی باید از کلیشه پرهیز کرد/ اهمیت اجرای عمومی